Pages

Thursday, April 29, 2010

Kroppen sager till..

Det ar fantastiskt egentligen nar man kanner att kroppen pockar pa och vill saga nagot viktigt, oftast kan det komma i form av trotthet, daligt humor, oformaga att koncentrera sig eller en kombination av allt detta. Om vi visste med oss att det vi ater formar oss, bade pa ut- och insidan sa skulle vi nog tanka efter mer an vi gor nar vi stoppar i oss nagot som for stunden mattar ett behov. Behov som vi kanner for olika saker ar sa mycket mer an bara ett behov da det oftast ar ett upphov till nagot kanslomassigt inom oss som vi tror dampas eller blir fornojt av t ex choklad, tobak osv. Vi ar skapta for att ata, men inte bara for att "fylla" oss och kanna oss matta, utan aven for att fa energi i form av halsosam kost och vitaminer. Mycket av det vi ater ar inflammatorie-framkallande och skapar allt fran svampinfektioner till storre och allvarligare akommor. Ga alltid efter kanslan som du far efter avslutad maltid.

Minns ni den dar kanslan av att ata nagot gott och kraftigt, men sedan efter avslutad maltid kanna den har tunga kanslan av trotthet och "det har skulle jag inte ha atit, jag vet ju att det blir sa har". Jamfor den kanslan med att ata oftare och kanna den fjarilslatta, behagliga kanslan av att kanna harmoni i kroppen. Vi ar ju vanedjur och det malet med att ata ar ju att bli matt eller hur? Det kan diskuteras. Malet med att ata ar att vaxa och fa naring i form av energigivande blandkost. Du blir vad du ater.

Nu borjar det narma sig min arliga detox, borjar idagarna med att varva ner och ta bort "heavy food" sasom pasta och brod, mejeriprodukter o dyl. Har bestallt Natursirapen och ser fram emot en kroppslig storstadning.

No comments:

Post a Comment