Pages

Tuesday, March 10, 2009

Sanna Edhin - harligt inspirerande!www.edhin.com

Har ar nagra utddrag fran Sanna Edhins hemsida, insirerande och trevliga, om lite allt mojligt:


Inspirational president
“We will rebuild, we will recover, and the United States of America will emerge stronger than before.”
(24/2-09) Jag är i USA och hörde precis Obamas första tal till kongressen och det var mycket bra och inspirerande. Det är härligt när han säger att folk måste "pull themselves together" och ber alla att skaffa en vidarutbildning av ngt slag, investera minst ett år i det - eftersom utbildningsnivån gått ner i USA. Obama sa att vi inte skulle låta "the weight of the crisis determine out destiny". Han är en sann motivational president och stor inspirationscoach! Obama måste gå till historien med sina genomtänkta och välformulerade tal framförda på ett utmärkt sätt. Han är en sann ledare och en retorisk mästare. Det var en kraftvisning inför andra länder också. citat: "Now is the time to act boldly."Republikanerna fick sända ett svar direkt efteråt en med en representant som framförde deras syn. Det var den unge republikanske guvernören Bobby Jindal som fått uppdraget att tala för oppositionen från sitt residens i Louisiana. Det intressanta var att denne man var påtagligt lik Obama och hade en indianska till mamma… De lär sig, de lär sig… men det hjälpte inte för att hans tal var ett manifest mot den offentliga sektorn, och talet fick dåliga omdömen.I morse vaknade jag halvfem och bestämde mig av någon oklar anledning för att kolla mejl – och upptäckte då på SvD att kronprinsessan Victoria och Daniel skulle förlova sig samma dag! Minsann vilken glad nyhet – och hopplöst romantisk som jag är har jag varit glad hela dagen för deras skull! Otroligt att jag kunde sitta med min lilla MacBook Air i köket i Kalifornien och se på direktsändning från SvT när de nyförlovade annonserade förlovningen på presskonferensen. Ordet "live" har liksom fått en annan innebörd…Detta med internet är på gott o ont. Man kan alltid vara uppkopplad och alltid få reda på saker och försöka får tag på människor – och på samma sätt förväntas man vara tillgänglig och svara. Det gäller att sätta gränser, och inte bli skärmberoende! Jag har bestämt mig för att ta en internetfri dag varje vecka, men jag kan inte bestämma mig för vilken dag…!!Nedan har ni hela Obamas tal att läsa:
» Obamas speech to congress










Yes we can!
Om att fira den nya tiden, mitt tredje liv, något att fundera på under fullmånen och att skapa en bättre värld genom att sluta döma och jämföra oss utan lyssna och vara öppen.
(8/2-09) I lördags kväll ordnade jag "Yes we can"-party för 40 härliga vänner på lördag kväll. Partyt var för att fira inträdet i den nya tiden, och speciellt för att fira det positiva maktskifte i USA med Barack Obama som president! Han är en seriös och "motivational" president som inspirerar och väcker hopp hos människor.Det är vad vi behöver – att hålla energin högt och ha en positiva attityd. Det som sker nu är mänsklighetens största möjlighet för att skapa balans i en krympande global värld. Det talas så mycket om finansiell kris nu – men betänk, kan det vara något annat när de fyra största industrierna i världen är vapen, droger, pornografi och läkemedel? Det är en sjuk värld som skapats, och den behöver falla big time så vi kan skapa något bättra för oss människor och kommande generationer.Så bra tillfälle att stanna upp och fira denna tid av positiva förändringar, och inte lyssna för mycket på de negativa profetierna. Vi kvinnor har inte haft så mycket glädje av det gamla systemet så låt oss välkomna något annat istället! Partyt var även för att fira min 17-årsdag sedan andliga uppvaknandet och att jag precis påbörjat mitt tredje liv. Är det inte positivt att man kan starta om när som helst i livet!Fick ett mejl från en läkarväninna som beskrev hur den här fullmånen, och speciellt på måndag, är en utmärkt tid att fundera över hur vi kan öppna oss mer för att finna vår unika plats i de stora förändringar som sker nu. Hur vi kan få energi av det som sker så vi kan bli stärkta. Hur vi kan använda energin både för att läka oss själva och transformera det för att läka andra. Ja, det är små bra frågor sådär på en söndagkväll!Dagen har varit lugn annars, till skillnad från två intensiva dagar innan med förberedelser. Men jag gillar att skapa möten för människor, med mycket god och nyttig mat, tända många ljus och ha levande blommor. Fick ett tackmejl från en väninna som sa att "Det är så speciellt när du arrangerar för folk är så öppna och utan konkurrens - det ligger inte en massa vibbar och revirpinande i luften - utan vänlighet och genuint intresse för andra. Och jag vet att det är din energi som skapar det." Vilka vänliga ord av henne - men är det inte så vi alltid vill ha det? Hoppas det ger en försmak av den nya tiden och så härligt vi människor kan skapa när vi går in för att supporta varandra istället för att konkurrera, döma och jämföra. Vi har blivit fostrade helt i fel skor, och nu får vi lära om att gå! Den 26 april 2009 tänker jag skapa en alldeles speciellt fin dag med en workshop "Den visa kvinnans väg - celebrate the feminine soul" och tala vidare om den nya tiden och hur vi handskas med den och skapar härliga liv utifrån den vi är! Mer info här:
» Visa kvinnans väg
Veckan började i dur, positiv anda och kraft men 4Good-kvällen och slutade på samma magnifika sätt med partyt igår! Härligt. Nu ska jag bara samla ihop mig själv, packa lite saker så jag kommer iväg till flyget imorgon för att föreläsa i Finland och ge intervjuer för radio och TV där. Puh, hade varit skönare att sitta hemma i fåtöljen med en kopp grönt te… Men nu ska jag sätta sprätt på matintresset i Finland!!Allt gott till dig!Sanna
Gott i vintertid
(6/2-09) Snön singlar ner utanför fönstret o nu är det plusgrader, gråvitt och vitt mot mörka trädstammar. Åt precis en riskaka med vintersylt på gourmetsmör till en kopp grönt te – gott! Handlade mat på Martin Ohlsson igår, matgrossisten, och där fanns ekologiskt gourmetsmör från Skånemejerierna. Det är ett hantverksmässigt tillverkat smör från det lilla ekologiska gårdsmejeriet øllingegaard på Sjælland. Det görs genom att färsk ekologisk grädde syras i två dygn – i en smörkärna – och ger ett aromatisk och smakrikt smör med fin balans mellan sälta och syra.Det stämmer för det är verkligen gott! Nu får jag se om man kan köpa det i vanliga affärer också och om jag bara missat det där. Vintersylten är från affären Blueberry lifestyle (i Stockholm) och är utan tillsatt socker o görs på fikon apelsin, grapefrukt, kanel ingefära & honung. Så mycket lite sötma och mycket smak och god smak! Blueberry har fantastiskt goda luncher också (take away främst) och jag rekomenderar det varmt, så gott, nyttigt, mättande och smakrikt! Den bästa take away jag ätit - så jag förstår varför de öppnat två butiker till i Stockholm!! De har en fantastisk butik med goda nötter, teer, kosttillskott, mat och hudvårdsprudukter. Som ett mini Whole Foods! (Det är den amerikanska kedjan som har mest ekologiskt i sitt sortiment och mycket läcker presentation.) Kolla in Blueberry
» här!
Var med i 4Good's fantastiska inpirationskväll i måndags på ett utsålt Rival och talade inför 700 personer (mest kvinnor) samman med Malin Berghagen, My Södergren och Ulrika Holm. Det var sån energi under kvällen och så roligt att vara med. Jag gillar att vara en del av en grupp och tala som omväxling mot att stå själv på scen ett par timmar. Nu talade jag en halvtimme om IFD-maten utifrån nya matboken, och det blev en fartig och roligt föreläsning och jag hade väldigt kul på scen! Jag brinner verkligen för detta med god och nyttig mat – som ska vara snabb att laga – och älskar att tala om mat. Det märktes nog!Härnäst ska jag till Finland på måndag och där är det så många intresserade så att de fått byta till större lokal. Sedan är det "Äkta eller fejkad mat" med Mats-Eric Nilsson (Hemlige kocken) i Malmö på torsdagen och det ska bli så roligt att tala med honom. Han kör sin bit första o sen kör jag min. Jag beundrar honom för vad han gjort med att ta tag i den industriella maten, granska den och sedan presentera rakt upp och ner vad han funnit. Han är en sann folkbildare som bidrager stort till folks matmedvetande – och därmed hälsomedvetandet! Missa inte denna föreläsning och det är "gå två betala för en" för prenumeranter på Sydsvenskan!Mer info nedan!Ha en god vinterdag var du än är!Sannaps: Jag har ett tips för de som tycker att tiden går så fort. Sätt en timer på 10 minuter och ställ dig vid fönstret och se på flingorna som singlar ner. Då går tiden väldigt sakta, det kan jag lova. Om du vill ha lite variation drick en kopp grönt te samtidigt…
» Akta-fejkad mat.Malmö.pdf
Sockerintag har negativ effekt på generna i upp till två veckor och tar bort skydd på diabetes och hjärtsjukdom. Längre intag av skräpmat kan skada generna – för dig och kommande generationer!
» Läs mer här!


Läs förra bloggen här!
» tidigare Sanna ord
Gratulerar till förlovningen!
Verkligen glädjande nyhet att kronprinsessan Victoria och Daniel förlovat sig, att de gör det som de tror på och drömmer om trots alla invändningar som folk haft…Härligt med förlovningsyra och glädje, det kan behövas i dessa ekonomiska deppo- och kristider. Det visar ju också på vad som verkligen är viktigt – kärlek, relationer och att vi betyder något för varandra. Det är bara att önska lycka till!
Validation
Se denna inspirerande film!
» Klicka här
3 – 0 till smör
Skolledningen vill införa lättmargarin och lättmjölk i skolorna och vilket ansvar tar de? Knappast för ekonomin, för lättmargarin är mycket dyrare! Definitivt inte för barnens hälsa.
Vid en jämförelse som Sveriges Konsumenter i Samverkan gjort så fann man att smöret är överlägset lättmargarinet:• Hälsomässigt väger det övertygande för smör och Bregott och man borde varna för margariner.• Miljömässigt väger det kraftigt för smör och Bregott då betande kor håller landskapet öppet, medan palmoljan odlas i tropikerna och skövling av regnskogar är ett oroande faktum.• Ekonomiskt är lättmargariner och lättmjölken oförsvarliga.Margarin har minst tre tunga argument mot sig, palmoljan och höga halter av fleromättade Omega-6, samt priset på fettet exkl. vatten. Smör och Bregott har inga hälsomässiga nackdelar och inga miljömässiga nackdelar men en klar prisfördel.Det står alltså 3 mot 0. Kan skolledningen eller barn- och ungdomsnämnderna försvara sina beslut?Läs underlaget för detta (publ 2 febr):
» http://www.konsumentsamverkan.se/
Påhittade sjukdomar
Först led vi av GAD, nu lider vi av bipolär light – de gamla medicinerna har blivit för billiga, det är dags att köpa nya dyra. Läs här om granskningar och böcker om hur läkemedelsindustrin hittar på och säljer in nya sjukdomar.
» läs mer här!
Dagens inspiration!
72-årig mormor som tränar sex dagar i veckan på gym och är pigg, stark och glad! Wow vilken inspiration att se henne! Hon började träna i 46 års ålder en gång i veckan o har tränat ofta de senaste fem-sex åren. Det är aldirg försent att börja träna: studier visar att 90-åringar som börjar lyfta vikter o ta vitaminer blir som 70-åringar efter ett par månader. Go for it!! Hälsa, glädje o välbefinnande kommer av bara farten.
» se inslaget här

En hjärtevärmare!
Se denna korta video som sprider mycket glädje och värme! Klicka under filmrutan th för att få HD (bra bild skärpa). Den har setts av nästan 17 miljoner människor! Sprid den gärna vidare…
» Where the hell is Matt?
"Alternative" Medicine Is Mainstream
"Det finns nu så många bevis på att förändring av kost och livsstil är det bästa botemedlet för våra värsta sjukdomar" skriver Deepak Chopra , Dean Ornish , Rustum Roy and Andrew Weil i denna spännande och rykande aktuella debattartikel i Wall Street Journal den 9 januari 2009.
» Se mer här
Svar på vanliga läsarfrågor finner du här:
» Vanliga frågor
De halverade sin vikt
Se dessa smått chockerande bilder på dramatisk viktminskning som amerikaner nådde genom att börja äta hälsosammare och träna. Det är som två olika personer – före och efter.
» Halva vikten







The top 25 Bushisms of all time
Läs dessa underbart galna formuleringar av den fd USA presidenten George W Bush! Som denna lilla godbit: "They misunderestimated me."—Bentonville, Ark., Nov. 6, 2000.
» humor


Ljuvlig musik

Ny bok, CD och nya tider
» Läs förra bloggen här

Du har betydelse
Den du är spelar roll – hur många skulle inte behöva höra det och speciellt när man känner sig låg, nere eller värdelös.Se denna inspirerande film "Who I am makes a difference" om vilken skillnad det gör när man börjar visa uppskattning till sin omgivning!Våga vara den du är och våga uppskatta andra för den de är.
» http://www.blueribbonmovie.com/
Happiness depends on conditionsbeing perceived as positive;inner peace does not.Eckhart TolleThe essence of life is to care,The secret of life is to dare,The adventure of life is to learn,The challenge of life is to change,The joy of life is to love.
En hjärtevärmare
När man leter efter sina adoptivföräldrar kan mötet med dem ge både glädje och oväntade svårigheter. Läs denna rörande berättelse av den undersökande journalisten Scott Glover (LA Times på engelska).
» Läs artikeln
Attityden är allt!
The english teacher wrote on the board the following words:"Woman without her man is nothing",And asked the pupils to add commas and dots.The boys wrote : "Woman, without her man, is nothing."The girls wrote : "Woman! Without her, man is nothing!"
Skriv ut

No comments:

Post a Comment