Pages

Monday, May 2, 2011

Ge det som du vill ha tillbaka

Detta inlägg är lånat från Kreativ Insikts nyhetsbrev som jag alltid tycker är lika inspirerande och kärleksfullt, så jag ville gärna dela med mig av det.

Det skapande medvetandet - är du medveten?

Tänk om det är så att det är vi människor, genom den skaparkraft som vetenskapen nu har upptäckt bor i oss alla, som har skapat den här fantastiska färgsprakande vårsymfonin som bryter ut så här års varje år? Och har vi då också skapat den långa mörka vintern vi just tagit oss ur...? Vi från nog börja från början:

Numera vet vi att allt i universum består av samma minsta beståndsdelar - energi; både det vi kallar saker, växter, kroppar, luft, tankar och känslor. Allt är uppbyggt av exakt samma sorts partiklar.

Och idag kan kvantfysiken också bevisa att våra tankar och känslor, vårt medvetande, påverkar dessa partiklar. Dessa minsta beståndsdelar, som allt är byggt av, reagerar genom att göra det som vi förväntar oss att de ska göra.

Det betyder att vi alltså kan påverka allt i vår omvärld att bete sig annorlunda beroende på hur vi tänker och känner inför den.

Håll med om att det är fascinerande! Den ”verklighet” som är så verklig för oss kanske bara är en av oändliga möjligheter, den som just vi nu har bestämt oss för att se. Vi skulle med andra ord kunna bestämma oss, med varje partikel i våra kroppar, för att vi vill uppleva någonting annat – och då skulle det bli vår nya ”verklighet”.

Kanske detta skapande, påverkande av energin, är något vi kan lära oss genom träning, så som vi har lärt oss så mycket annat genom historien? Många av oss har redan börjat experimentera med detta.

Lagen om attraktion gör dig till konstnär

En av universums grundlagar, som upptäckts genom den här forskningen, kallas för attraktionslagen och den säger att liknande energinivåer dras till varandra.

Enkelt uttryckt skulle man kunna säga att det betyder att vi människor är som magneter som drar till oss sådant som har samma energinivå eller våglängd som vårt medvetande har.

Observera att det inte handlar om enstaka tankar och känslor, utan det som bestämmer vad vi drar till oss är det som vi lägger mest energi på, det som får vårt största fokus, de flesta av våra tankar och de starkaste av våra känslor under längre tid. Vår generella upplevelse av världen, skulle man kunna säga, är det som skapar den värld som vi upplever.

Första gången du hör det kanske det låter märkligt, men egentligen är det inget konstigt med det. Tänk så här: Vem vill du hellre närma dig, lära känna och hjälpa – en grinig, bitter, negativ person eller en öppen, positiv och välkomnande person? Den senare får tillbaka vad han sänder ut, det vill säga värme och öppenhet, medan den förra får tillbaka vad han sänder ut, det vill säga misstänksamhet och negativitet.

Så egentligen är det inget hokus pokus! Se det snarare som något grundläggande viktigt att ha i bakhuvudet i allt du gör. Den energi jag sänder ut är den jag får tillbaka.

Så frågan blir: Vad är det jag vill ha tillbaka? Eller varför inte: Vilken energi vill jag själv bidra till att sprida i världen – positiv eller negativ?

Jag skulle vilja säga att det här är själva grundregeln: Ge det som du vill ha tillbaka.

(Ja, forskningen har intressant nog kommit fram till att det som vi kallar den Gyllene regeln, Var mot andra så som du vill att andra ska vara mot dig, egentligen är en beskrivning av attraktionslagen. Samma lag finns beskriven i alla religioner, men på olika sätt: Du får tillbaka det som du ger ut, se det vackra i andra så upplever du det i dig själv, endast genom att känna medkänsla (kärlek) med andra kan du själv uppleva lycksalighet, var den förändring du vill se i världen, när du låter ditt ljus lysa tillåter du även andra att glänsa, tankarna om karma och så vidare. Vetenskapen börjar alltså närma sig andligheten och kan nu på ett nytt sätt beskriva det som vi människor redan har känt till genom vår andlighet i tusentals år. Det är lite intressant, eller hur?)

Så: Vill du ha kärlek? Ge då kärlek till andra och känn själv kärlek. Vill du ha uppskattning? Visa då andra uppskattning och uppskatta själv livet. Vill du att andra ska förstå dig? Visa då själv förståelse för andra och var förstående mot dig själv. Vill du ha pengar? Var själv generös mot dig själv och andra. Vill du ha vänner? Var själv en god vän, till dig själv och till andra. Och så vidare.

Du är alltså både konstnären (den som skapar) och tavlan (den som skapas).

Det handlar om energier

I ett välkänt experiment kallat Internationella Fredsprojektet i Mellanöstern visade det sig att terroristhandlingar, våldsbrott, besök på sjukhusakuter och trafikolyckor minskade i antal under de tider då utplacerade läkare, som tränats i en speciell meditationsteknik för att skapa frid i sina kroppar, mediterade över fred.

Det vill säga, när harmonin ökar på ett ställe, kan inte kriminalitet samtidigt existera i lika hög grad som tidigare på samma ställe – energinivån i harmoni är så mycket högre än i kriminalitet.

(Det här kan du själv prova i det lilla: Sätt dig och meditera och låt känslan av kärlek eller harmoni inta hela din kropp så att du är harmoni. Behåll så den här känslan samtidigt som du försöker att känna hat eller rädsla – det är omöjligt! De känslorna har olika energinivå och kan därmed inte existera samtidigt.)

I förlängningen, om vi vågar tänka tanken hela vägen ut, så är den svindlande. Det lagen om attraktion, ja, egentligen all kvantfysik som studerats det senast seklet, säger är att det är du själv som skapar den värld du lever i genom hur du ser på, eller snarare upplever, världen. Inte tvärtom!

Så kanske det trots allt är så att skaparkraften i oss människor genom generationerna har skapat den härliga våren, kanske som en yttre motsvarighet till vår inre vilja till utveckling och att njuta av livet? Och även vintern, förstås, kanske som en manifestation av vårt behov av tid för vila, återhämtning och reflektion?

Kreativ Insikts katalog våren 2011Det får i alla fall mig att börja tänka efter. Om jag har en sådan skaparkraft inom mig, vad vill jag vara delaktig i att skapa på vår jord?

No comments:

Post a Comment