Pages

Wednesday, March 31, 2010

Pask och underbart







Nu narmar det sig pask - igen- tanker tillbaka pa livet i Spanien och alla galna pasker dar.. Dar betyder pasken en foraning om hogsasong och sommar, en indikation om laget och vad som vantar infor turistsasongens kulmen, sommaren. Spanjorerna ar helt galna kring pask, alla blir "kristna" och det ar glorior och jungfru Maria overallt, for att inte tala om prosessionerna, tagandet genom i detta fall Malaga centrum, da man far visa vad man gar for som barare av dessa otroligt sofistikerade skapelser.






Just efter jul paborjas "traningar" for de lyckligt utvalda deltagarna som blivit utvalda till denna uppgift, att bara symboler genom stan, vilka dessutom vager ton. Kul att se dessa tag, i alla fall pa tv, dessa sammanbitna ansikten med blandade kanslor, soner som fatt aran att fa representera annu en generation "barare"i familjen. Folk grater och det ar en riktigt dyster kansla over det hela. Har aldrig sett det live, bara via tv, men enligt de flesta sa ar det fantastiskt vackert och pakostat, en vecka om aret, sen gar busarna ut pa gatorna som vanligt folk fram till nasta pask.

Hur som haver sa ar jag lyckligt lottad att fa slippa denna kaos med ett overbefolkat Marbella detta ar..Yipppeeee!! De blir en lugn och skon pask med nara och kara.

No comments:

Post a Comment